Kerstwedstrijd Neerlandistiek (voor studenten)

2020 is een zeer bewogen jaar geweest en veel mensen hebben van zich laten horen. Van wie we nog meer willen horen zijn studenten. Daarom schrijft we op Neerlandistiek speciaal voor hen een kerstwedstrijd uit: waar zijn ze het afgelopen jaar mee bezig geweest? We zijn op zoek naar een stuk van maximaal 1000 woorden dat te maken heeft met de neerlandistiek in de breedste zin van het woord. Dat mag een column of ander soort artikel over literatuur, taalbeheersing of taalkunde zijn, maar het mag net zo goed gaan over het studentenleven. Een opinieartikel waarin je jouw studentenperspectief ontvouwt over bijvoorbeeld het opkrikken van de studentaantallen of het (corona)onderwijs is uiteraard ook welkom!

De wedstrijd staat open voor iedereen die in het collegejaar 2020-2021 ingeschreven staat bij een BA- of MA-opleiding Nederlandse Taal en Cultuur aan een universiteit of hogeschool, waar ook ter wereld. De jury bestaat uit Marc van Oostendorp (hoofredactie Neerlandistiek) en Jules Schmeits (MA-student in Nijmegen). De winnaars krijgen niet alleen een boekenbon, maar hun inzending zal ook tussen kerst en oud en nieuw geplaatst worden op Neerlandistiek. Wil je hierop kans maken? Mail jouw inzending dan uiterlijk zondag 20 december naar neerlandistiek.nl@gmail.com onder vermelding van ‘Inzending kerstprijs 2020’. Fijne feestdagen!