Activiteiten 200 jaar Multatuli

Soundbite Feest der Poëzie Podcast

Ter gelegenheid van het 200e geboortejaar van Eduard Douwes Dekker, beter bekend als Multatuli, brengt het Feest der Poëzie een tweedelige podcast over een ontroerend verhaal uit de Max Havelaar: Saïdjah en Adinda. In deze aflevering staan we stil bij de historische achtergrond van het verhaal. Er staan al drie afleveringen over de nieuwe bloemlezing uit het werk van P. C. Boutens en meer staat op het programma. De podcast is te beluisteren via uw favoriete podcastapp en via onze website: https://feestderpoezie.nl/feestderpoezie/podcast.html 

Programma van de eerste aflevering:

  • Een interview met Elsbeth Etty, letterkundige en voorzitter van het Multatuli Genootschap, over de Max Havelaar
  • Een interview met Elte Rauch, auteur van de verhalenbundel ‘Vormen van vrede’ over het verdriet van Nederlands-Indië
  • Een historische voordracht van het gedicht ‘Ik weet niet waar ik sterven zal’ ofwel het Lied van Saïdjah, door toneelleider Willem Royaards uit 1908
  • Simon Mulder (presentatie en voordracht)

In de tweede en laatste aflevering, volgende week beschikbaar, gaan we in op de muziek die het verhaal heeft geïnspireerd! 

Afgelopen zondag vond tevens het bijbehorende evenement ‘200 jaar Multatuli’ van het Feest der Poëzie i.s.m. Amerpodia, De Arbeiderspers, Uitgeverij Boom en het Prins Bernhard Cultuurfonds plaats bij De Nieuwe Liefde te Amsterdam. U kunt de livestream vol voordracht, muziek en debat hier terugkijken: https://www.youtube.com/watch?v=T5KNmIp1jcU