11 september 2020, Rotterdam: Charlotte Van den Broeck en Jeroen Dera presenteren hun nieuwe bundel

Op vrijdag 11 september a.s. vindt om 16.00 uur bij boekhandel Donner in Rotterdam de boekpresentatie plaats van de nieuwe bundel van Charlotte Van den Broeck en Jeroen Dera in de reeks woorden temmen: van kop tot teen met Charlotte Van den Broeck en Jeroen Dera.

Het menselijk lichaam

Van den Broeck en Dera zijn ervan overtuigd dat je poëzie niet alleen met je hoofd, maar met je hele lichaam leest, met al je zintuigen en sensaties. Dat lichamelijke hebben ze heel letterlijk genomen: ieder gedicht in hun poëzie-doe-boek is gekoppeld aan een lichaamsdeel. Zo hoort ‘Graag verlossing’ van Gerda Blees bij de ogen, ‘de rivier’ van Lucebert bij de tong, ‘rib’ van Radna Fabias bij de rib en ‘Als het je overkomt’ van Marieke Lucas Rijneveld bij de knie. Aan de hand van inspirerende lees-, denk-, doe- en schrijfinvalshoeken ga je op poëtische avontuur.

‘Als ik fysiek voel alsof het
bovenste deel van mijn hoofd
wordt weggenomen, weet ik
dat het poëzie is’

Emily Dickinson

Boekpresentatie met interview met de schrijvers

Miriam Piters, neerlandicus en voormalig bestuurslid van Stichting Poetry International, zal dichter-performer Charlotte Van den Broek en literatuurwetenschapper Jeroen Dera interviewen ter gelegenheid van hun nieuwe boek in de reeks woorden temmen: van kop tot teen met Charlotte Van den Broeck en Jeroen Dera. Tevens aanwezig is literatuurwetenschapper Kila van der Starre, een van de schrijvers van de eerste bundel in de reeks woorden temmen: 24 uur in het licht van Kila&Babsie.

Ontvangst: 16.00-16.15 uur
Interview: 16.15-16.45 uur
Gelegenheid tot stellen van vragen-signeren boeken: 16.45-17.00 uur
Borrel: 17.00-18.00 uur (o.v.)
Entree: toegang gratis (vooraf aanmelden verplicht)
Locatie: Boekhandel Donner, Coolsingel 129, Rotterdam

Podcast

Het gesprek dat Miriam Piters zal voeren met Charlotte Van de Broeck, Jeroen Dera en Kila van der Starre zal worden opgenomen. Na afloop zal deze podcast gratis beschikbaar worden gesteld online.

Aanmelden

In verband met de beperkte ruimte en de Coronamaatregelen* is vooraf aanmelden verplicht. Aanmelden is mogelijk via de knop op de volgende pagina: https://donner.nl/boekpresentatie-van-kop-tot-teen

Verrassing cadeau

Ter gelegenheid van de boekpresentatie bij boekhandel Donner, geeft uitgeverij grange fontaine bij aanschaf van beide bundels in de reeks woorden temmen een verrassing cadeau (oftewel bij aanschaf van van kop tot teen met Charlotte Van den Broeck en Jeroen Dera én 24 uur in het licht van Kila&Babsie).

* Donner houdt zich aan de coronamaatregelen van het RIVM. Dat betekent dat er ruimte is voor een beperkt aantal belangstellenden. Daarom vragen wij u vooraf te reserveren. Enkel met een reservering en na een gezondheidscheck wordt u toegelaten tot de presentatie. Mocht u onverhoopt verhinderd zijn, laat het Donner dan z.s.m. weten. Dan kunnen zij andere klanten uw stoel aanbieden. Volgt u bij het evenement de instructies van onze medewerkers.

Meer informatiehttps://donner.nl/boekpresentatie-van-kop-tot-teen
Vragen? Stuur een mail naar Kila van der Starre: kilastarre@gmail.com