Vacature: Doctor-assistent Moderne Nederlandse Letterkunde, KU Leuven

Je bent werkzaam binnen de Onderzoekseenheid Literatuurwetenschap, die instaat voor het onderwijs Taal- en Letterkunde en Westerse Literatuur. Meer specifiek situeert je onderzoek en je onderwijs zich binnen de aandachtspunten van de Onderzoeksgroep Nederlandse Letterkunde.

Functie

Je bent o.a. verantwoordelijk voor het college naoorlogs proza in de derde bachelor, voor het basiscollege (leeslijst) en voor het historisch overzicht 1780-1940 (eerste bachelor). Daarnaast werk je mee aan andere colleges binnen de vakgroep en de opleiding (ook de MA Westerse literatuur) en begeleid je mee Bachelorscripties en Masterproeven op het domein van de Moderne Nederlandse literatuur.

Voorts engageer je je voor diverse initiatieven binnen de Onderzoekseenheid, met name diverse outreach-projecten rond literatuuronderwijs voor het secundair onderwijs, rond leesbevordering en het project rond de writer-in-residence.
 

Profiel

Je hebt een proefschrift verdedigd op het domein van de moderne Nederlandse letterkunde en bent de auteur van talrijke wetenschappelijke publicaties. Je kan eveneens ervaring voorleggen op het vlak van onderwijs op universitair niveau (bachelor en/of master).

Aanbod

De aanstelling behelst een periode van twee jaar.

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Dirk De Geest, mail: dirk.degeest@kuleuven.be of prof. dr. Elke D’hoker (programmadirecteur), mail: elke.dhoker@kuleuven.be of prof. dr. Geert Claassens (voorzitter onderzoekseenheid), mail: geert.claassens@kuleuven.be. Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 05/08/2020 via onze online sollicitatietoepassingKU Leuven wil een omgeving creëren waarin alle talenten maximaal tot ontplooiing kunnen komen, ongeacht gender, leeftijd, culturele herkomst, nationaliteit of functiebeperking. Hebt u vragen in verband met toegankelijkheid of ondersteuningsmogelijkheden, dan kan u ons contacteren via diversiteit.HR@kuleuven.be.