9 augustus 2020: digitale lezing Matthias de Vries

Matthias de Vries overleed op 9 augustus 1892, en vier dagen later werd hij begraven op begraafplaats Groenesteeg in Leiden. In het kader van het Matthias de Vriesjaar zal het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) op 9 augustus 2020 een bloemenkrans leggen op het graf van De Vries. Vooraf geeft voormalig INL-directeur Piet van Sterkenburg een digitale lezing over het leven en werk van Matthias de Vries.

Lezing

De lezing over De Vries is op 9 augustus online te bekijken. Meer informatie volgt binnenkort op de website van het INT: ivdnt.org/matthiasdevriesjaar

200 jaar Matthias de Vries

Op 9 november 2020 is het precies tweehonderd jaar geleden dat de Nederlandse taal- en letterkundige Matthias de Vries werd geboren. De Vries heeft veel voor de studie van het Nederlands betekend en is onder andere grondlegger van het grootste woordenboek ter wereld, het Woordenboek der Nederlandsche Taal. Om deze belangrijke wetenschapper te eren heeft het INT 2020 uitgeroepen tot Matthias de Vriesjaar, en lanceert het in samenwerking met de Leidse Universiteit en de stad Leiden verschillende publicaties en evenementen.

ivdnt.org/matthiasdevriesjaar