Stop sloopplannen huis waar Etty Hillesum haar oorlogsdagboek schreef

Het huis waar de Joodse dagboekschrijfster Etty Hillesum tijdens de oorlogsjaren haar dagboeken schreef, Gabriël Metsustraat 6 in Amsterdam, wordt bedreigd met sloop. Het Etty Hillesum Onderzoekscentrum, Stichting Joodse Huizen, Prof. dr. Klaas Smelik en anderen menen dat het pand daarom een zeer belangrijke cultuur-historische waarde vertegenwoordigt. Het pand is een tastbare herinnering aan deze bijzondere schrijfster en met dit erfgoed dient zorgvuldig en met respect omgegaan te worden.

Door middel van een petitie wordt de minister van OCW gevraagd het pand als rijksmonument aan te wijzen zodat het pand behouden blijft en ook voor volgende generaties een tastbare plek van herinnering aan deze bijzondere Joodse schrijfster kan blijven.

U kunt de petitie via deze link tekenen.

Foto: onbekende fotograaf, Wikimedia