Uitslag Multatuli-triviaquiz

Door Roland de Bonth

Om de 200e geboortedag van Multatuli op 2 maart 2020 te vieren plaatste ik twee weken geleden een Multatuli-triviaquiz op Neerlandistiek. Twee weken lang kregen deelnemers de tijd hun heuristische vaardigheden op de proef te stellen. En het moet gezegd, degenen die het antwoordformulier hebben ingezonden, blijken heel goed in staat te zijn hun weg op het internet te vinden. Bijna alle deelnemers – uit Nederland, Italië en Frankrijk – hadden maar één of twee foutjes. (Het antwoord op vraag 5 heb ik niet meegeteld want in de opgave stond dat de derde letter in plaats van de vierde letter genoteerd moest worden. Op Neerlandistiek is dat inmiddels verbeterd.) 

Eén deelnemer is erin geslaagd alle vragen goed te beantwoorden. Dat is de in Italië woonachtige Johan Schuurbiers. Van harte gefeliciteerd! Het Fair Trade-Max Havelaarpakketje wordt hem toegezonden. 

[Om docenten Nederlands de gelegenheid te geven deze quiz met hun klassen te spelen heb ik besloten de antwoorden hier niet te publiceren. Wie de antwoorden wil hebben, kan een mailtje sturen naar r.de.bonth@hotmail.com]