14 december 2019, Leiden: college Boekwetenschap

Mededeling Plantin Instituut

Op 14 december wordt in Leiden de eerste les gegeven van ons driedaags college Boekwetenschap.

Op een toegankelijke manier zal de productie en de handel van handschriften en boeken worden belicht van de oudheid tot het begin van de industrialisering. Er wordt aandacht besteed aan het drukkersatelier, de productie van het boek, de illustratie, de organisatie van de boekhandel, de klantenkring, de lectuur en de bibliotheken, maar ook aan het boekobject als bron van informatie.

Docent Goran Proot brengt de materie op een heel verhalende en interactieve manier, en de studenten krijgen de oude drukken ook van nabij te zien.

Onze studenten zijn steeds erg enthousiast over deze lessen en daarom bieden we deze opleiding nu ook aan in Leiden. We hopen dat daardoor nog meer mensen met boekwetenschap zullen kunnen kennismaken.
U vindt meer informatie over de inhoud van dit driedaags college op onze website.

Prof. dr. Paul Hoftijzer zal onze studenten de tweede dag rondleiden in de Bibliotheca Thysiana. Daar zullen de studenten naar een aantal vroege drukken kunnen kijken.