Amsterdam, 3 juni 2019: avond over SchrijfAkademie

Op maandag 3 juni organiseert de Akademie van Kunsten van de KNAW een informatie- en discussieavond over de inrichting van een SchrijfAkademie voor middelbare scholieren. Iedereen die hierover als docent, leerlingen, beleidsmaker of schrijver mee wil denken, is van harte welkom. Meer informatie is te vinden op de website van de Akademie.

Dit bericht is geplaatst in evenementenagenda, Neerlandistiek voor de klas. Bookmark de permalink.

1 Response to Amsterdam, 3 juni 2019: avond over SchrijfAkademie

  1. Dit initiatief heeft een indrukwekkende line-up, met o.a. Piet Gerbrandy in het comité van aanbeveling, een van de tenoren van onderwijsverbetering. Zo te zien wordt Nederlands met een plusaanbod gekoppeld aan een hogere cultuurlaag van verdieping in literatuur en het schrijven van essays. Ik denk dat dit het vak maar voor een klein deel van de leerlingen aantrekkelijker maakt, net zoals een debating club dat doet.

    Je moet het vak voor elke leerling aantrekkelijk maken, ook voor vmbo-leerlingen die wat minder met Vondel hebben. Ik stelde eerder voor om de naam te veranderen van Nederlands in Taal en Communicatie. Dan komt vanzelf de nadruk op wat je met taal kunt DOEN. Esseejs schrijven is daar maar een van de vele voorbeelden van.

Laat een reactie achter