Sander Bax draait door

Door Marc van Oostendorp

Sander Bax (van de Tilburgse universiteit) schreef het boek De literatuur draait door. Ik vroeg hem wat men hem bij De wereld draait door zou vragen over De literatuur draait door, en of de ouderwetse, strenge literatuurwetenschap nog wel van deze tijd is.

Over Marc van Oostendorp

Marc van Oostendorp is onderzoeker aan het Meertens Instituut (KNAW). hoogleraar aan de Radboud Universiteit en hoofdredacteur van Neerlandistiek. Hij heeft een website, een YouTube-kanaal en een Twitter-account.
Dit bericht is geplaatst in column met de tags . Bookmark de permalink.

1 Response to Sander Bax draait door

  1. DirkJan schreef:

    Oud tv-recensent Jean-Pierre Geelen veegt vandaag in de Volkskrant de vloer aan met het boek van Sander Bax.

    https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/succesmythes-van-de-literatuur-~bdad842d/?utm_source=link&utm_medium=app&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free

    [ Ik kan het niet beoordelen, maar Geelen haalt Bax aan die schrijft dat de zelfdoding van Anil Ramdas en Joost Zwagerman weleens kunnen zijn veroorzaakt door de destructieve krachten van de mediacultuur. En hij citeert over hen dat ze beiden ver gingen en ‘… veel van hun intiemste gevoelens met velen te delen. Zoals ook hun publiekelijk aangekondigde dood.’, aldus Bax. Maar Ramdas en Zwagerman hebben hun zelfmoord helemaal niet aangekondigd en kwamen die voor het publiek als een volslagen verrassing. ]

Laat een reactie achter