Dankrede Jeroen Brouwers

Vanmiddag kreeg de schrijver Jeroen Brouwers een eredoctoraat van de Radboud Universiteit. Omdat hij niet zelf in de Stevenskerk aanwezig kon zijn, werd de cappa eerder ‘om hem heen gedrapeerd’ door Margot van Mulken, decaan van de Nijmeegse Letterenfaculteit. Bij die gelegenheid sprak Brouwers ook zijn dankwoord uit, dat tegelijkertijd een eerbetoon was aan professor W.J.M.A. Asselbergs, een vroegere hoogleraar Nederlandse Letterkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen,

(Bekijk deze video op YouTube.)

Dit bericht is geplaatst in Hora est!, video met de tags , . Bookmark de permalink.

3 Responses to Dankrede Jeroen Brouwers

  1. Marc Beerens schreef:

    ‘De futielste kruimel is van waarde bij het samenstellen van het bindende deeg waaruit het brood ontstaat’: diepe buiging voor de jonge eredoctor!

  2. Jan Stroop schreef:

    Waar is de video gebleven?

Laat een reactie achter