Lidwoorden

De nieuwe eerstejaarsstudenten van de opleiding Nederlandse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit moesten tijdens hun eerste week een filmpje maken over een onderwerp uit de neerlandistiek. Dat filmpje moest geschikt zijn voor gebruik op scholen. Dit is de winnaar. Met gastrollen voor tal van docenten van de opleiding Nederlands.

Dit bericht is geplaatst in Neerlandistiek voor de klas, video met de tags . Bookmark de permalink.

5 Responses to Lidwoorden

 1. Luck van Leeuwen schreef:

  Wat een ontzettend leuk filmpje! Mijn complimenten.

 2. Jan Stroop schreef:

  Grappig dat iedereen hier HET zegt, terwijl dat woord eigenlijk niet bestaat.

  http://nederl.blogspot.com/2012/05/het-bestaat-niet.html

 3. @ Jan Stroop, “Eigenlijk zou de spelling het ontraden moeten worden want hij verleidt veel sprekers en voorlezers tot spellinguitspraak, en dat is iets waar IK jeuk van krijg. ”

  Wat is precies uw probleem met spellinguitspraak? Waarom zou dat bijvoorbeeld slechter zijn (of meer jeuk opleveren) dan allerlei modieus taalgebruik?

  (Complimenten voor het filmpje!)

 4. DirkJan schreef:

  Al jaren volg ik de taalblog van de afdeling Nederlandse Taal en Cultuur van de Radboud, maar die lijkt het laatste jaar wat ingezakt. Minder berichten en vooral minder bijdragen van studenten zelf. Vooral verslagen van studenten van uitstapjes, introducties en werkplekken vond ik altijd leuk en fris om te lezen.

  http://nederlands.ruhosting.nl

 5. DirkJan schreef:

  Al heel wat jaren volg ik de weblog van de afdeling Nederlandse Taal en Cultuur van de Radboud. Maar het lijkt wat ingezakt het laatste jaar. Minder artikelen en minder bijdragen van studenten zelf. Vooral de verslagen van studenten van uitstapje, introducties en werkplekken vond ik leuk en fris om te lezen.

  http://nederlands.ruhosting.nl

Reacties zijn gesloten.