ANBF Onderzoeksmarkt 2018: call for papers

Op vrijdag 7 december 2018 vindt de onderzoeksmarkt van de ANBF (Association des Néerlandistes en Belgique francophone et en France) plaats in Roubaix (Université de Lille – UFR des Langues Étrangères Appliquées).

Op deze bijeenkomst krijgen neerlandici de kans hun onderzoek voor te stellen aan collega’s en andere geïnteresseerden. Heel diverse onderwerpen komen in aanmerking: taalkunde, letterkunde, cultuurkunde, vertaalwetenschap, didactiek van het Nederlands als vreemde taal… We willen in het bijzonder beginnende onderzoekers motiveren om hun project te presenteren, maar ook ervarener collega’s zijn van harte welkom om hun lopende of pas afgeronde onderzoek voor te stellen. Inspirerende papers over de onderwijspraktijk kunnen eveneens een plaatsje krijgen op het programma.

Praktisch

Wie een bijdrage wil leveren, stuurt voor 31 augustus a.s. een abstract van max. 300 woorden naar Gert Meesters (gert.meesters@univ-lille.fr). Lezingen duren 20 minutenen worden gevolgd door 10 minuten discussie. Bij grote belangstelling kan ook een postersessie worden georganiseerd.

De werktalen van de onderzoeksmarkt zijn Nederlands en Frans.

Het definitieve programma wordt half september rondgestuurd en op de website van de ANBF geplaatst. Alle bijdragen aan de onderzoeksmarkt kunnen ter publicatie worden aangeboden aan n/f, het tijdschrift van de vereniging.

Organisatie

Gert Meesters (Université de Lille)
Armand Héroguel (Université de Lille)

Datum: vrijdag 7 december 2018

Locatie: UFR LEA
651 Avenue des Nations Unies
59100 Roubaix

Bereikbaarheid: Het faculteitsgebouw ligt naast het treinstation van Roubaix (lijn Antwerpen-Lille) en het metrostation Gare Jean Lebas – Roubaix (lijn 2). Op de campus is een hotel van de keten B&B  hotels gevestigd.

Contact: gert.meesters@univ-lille.fr

Website : www.anbf.be

Inschrijving: gratis voor leden, €30 voor niet-leden, €15 voor studenten en werkzoekenden.