DBNL-wedstrijd ‘Een gedicht belicht’

Op de DBNL wordt sinds 2014 elke maand een gedicht uitgelicht door een poëziekenner in de rubriek Een gedicht belicht. Voor die rubriek, een initiatief van DBNL en Poëziecentrum, worden de gedichten altijd geput uit de DBNL zelf. Deze maand zijn we al toe aan het vijftigste gedicht en ter gelegenheid van die verjaardag organiseert het Poëziecentrum een wedstrijd. We vragen aan alle poëzieminnaars om in de DBNL op zoek te gaan naar een gedicht dat zij graag belicht zouden zien in een van de volgende edities van de rubriek. Niet alleen kan het gedicht dat jij kiest belicht worden, je maakt ook kans op een bundel uit het Fonds van Poëziecentrum.

Wat moet je daarvoor doen? Zoek, bijvoorbeeld via deze link, in de DBNL naar jouw favoriete gedicht. Vergeet zeker niet te neuzen in de tijdschriften, daar vind je ook steeds gedichten terug. Stuur een mail naar het Poëziecentrum met daarin de titel en auteur van je gedicht, alsook de link naar de pagina van DBNL waar je het gedicht vond. Een van de gedichten die aangedragen zijn, zal belicht worden in een volgende editie van de rubriek. Uit alle deelnemers selecteert het Poëziecentrum dan willekeurig een winnaar die met een bundel naar huis gaat. Deelnemen kan tot en met 31 juli 2018. De winnende suggestie wordt begin september bekendgemaakt.