Verschenen: De Parelduiker 2018/1

De nieuwe Parelduiker is uit en bevat behalve vertrouwde artikelen over schrijvers, zoals dit keer een antwoord op de vraag waar Orwells ‘Big Brother’ vandaan komt, nog twee opmerkelijke stukken:

Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh in Mickery Loenersloot

Dichter Halbo C. Kool probeerde het succes van Poëzie in Carré (1966) een vervolg te geven met zijn poëzieavonden in het pas geopende Mickery-theater van Ritsaert ten Cate in Loenersloot. Daar mochten Lennaert Nijgh en zanger Boudewijn de Groot optreden te midden van dichterscoryfeeën als Remco Campert, A. Roland Holst, Gerrit Kouwenaar en Fritzi Harmsen van Beek.

Literair Leeuwarden

In drie nummers besteedt De Parelduiker aandacht aan het feit dat Leeuwarden dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa is. Om te beginnen met de negentiende eeuw. Het begin van een mooie Leeuwardense literatuurgeschiedenis in vogelvlucht.