Showquiz: Hoe zagen die neerlandici er eigenlijk uit?

Gegroet, vrienden van de verscheiden neerlandici! Zo snel als de vorige week de neerlandistische mystery guest geraden werd (het was Hendrik Entjes), zo oorverdovend was de radiostilte met betrekking tot de oproep naar beeldmateriaal van neerlandici waarvan niet meteen een foto te vinden is. Bestaat er dan werkelijk geen enkele afbeelding van Karel Reijnders of D.C. Tinbergen op het internet? Dat kan ik niet geloven. En anders moet er toch iemand zijn met een fotoalbum die even een scan wil maken. Ik weet wel dat het even wat moeite kost, maar denk eens aan al die inspanningen die zij zich getroost hebben om ons het neerlandistische bestaan aangenamer te maken. Laat hen niet gezichtloos op het internet blijven!

Ik laat dus als oproep Karel Reijnders en D.C. Tinbergen staan, en voeg daar voor de komende week Jacobus Heinsius aan toe. Net als Tinbergen een neerlandicus met verwante achternaamgenoten die bekender zijn, dus moeilijk in afbeelding te vinden. Wie spoort hem op?

En dan ten slotte de opgave van deze week. Wie is dit?

Dit bericht is geplaatst in quiz met de tags . Bookmark de permalink.

4 reacties op Showquiz: Hoe zagen die neerlandici er eigenlijk uit?

 1. Marc Beerens schreef:

  -De neerlandicus van deze week is Frans Schuringa, http://resources.huygens.knaw.nl/retroboeken/persoonlijkheden/#source=1&page=1336&view=imagePane&accessor=toc
  -Karel Reijnders staat fraai afgebeeld op p. 52 van Jos Joosten, ‘Lijnen en breuken. Een kleine historische beschouwing over het Nijmeegse Instituut Nederlands’ (Nijmegen 1998) en op het omslag van Parmentier jaargang 3 (1991-1992), nr 3/4, http://www.dbnl.org/tekst/_par012199101_01/colofon.php (even naar beneden scrollen)
  -Jacobus Heinsius: https://www.leidenuniv.nl/nieuwsarchief2/1382.html en https://taalgeschiedenis.blogspot.nl/2017/02/etymologische-analyses-curiosae-in-de.html

 2. Peter-Arno Coppen schreef:

  Weer supersnel geantwoord, en helemaal goed (zelfs met de link naar het origineel van Schuringa, waar ik hem ook uit had). Mooie foto van Reijnders inderdaad, maar er moet toch ook een portretachtiger foto bestaan.

  Nu D.C. Tinbergen nog!

 3. Clemens Bennink schreef:

  Hij lijkt ook erg op Piet Gerbrandy of op de grootvader van Piet. Maar helaas dat waren geen neerlandici.

Reacties zijn gesloten.