Vooys 36.1 is verschenen

Het themanummer ‘Nieuwe namen’, het eerste nummer van Vooys’ 36e jaargang, is uit!

In deze editie staat het werk van promovendi en jonge wetenschappers centraal. Marieke Winkler trapt af met een reflectie op de status van de hedendaagse literaire kritiek, Tessa de Zeeuw vervolgt met een lezing van Judith Herzbergs gedicht ‘Zeesterren’ in het licht van de biopolitiek, Sophie Reinders vult een lacune door middel van haar onderzoek naar zestiende-eeuwse gelegenheidsdichten van edelen zelf, en David Huys analyseert hoe in de roman Het ijzig hart van Almudena Grandes omgegaan wordt met Spanjes oorlogsverleden. Voorts bevat dit nummer een interview met allrounder Marja Pruis, bespreekt Ben de Witte de geschiedenis en de huidige praktijk van de term queer, laat Marieke van Delft ons kennismaken met een bijzondere Russische bijbeluitgave, brengt Klaas la Roi verslag uit van zijn bezoek aan de Comic Con Amsterdam, en vindt u op de laatste pagina’s een drietal recensies.

Een selectie van deze artikelen kunt u binnenkort online lezen op onze website.