Showquiz: Hoe zagen die neerlandici er eigenlijk uit?

Gegroet, vrienden van de verscheiden neerlandici! Na een jaar van snelle flitsquiz en trage slowquiz gaan wij het komende jaar  met zijn allen een nieuw avontuur aan, waarin de voordelen van beide formats worden gecombineerd. Doe mee met de spannende Showquiz, waarin u foto’s te zien krijgt van neerlandici die de komende week in de aandacht staan, en van wie u de bijbehorende naam kunt raden. Daarnaast vragen wij u ook elke week om foto’s in te zenden (of links naar foto’s) van neerlandici van wie niet zo een-twee-drie een afbeelding op het internet te vinden is (ten onrechte, natuurlijk!). De oplossingen worden dan volgende week gepubliceerd.

Indachtig het spreekwoord dat een afbeelding meer dan duizend woorden vertelt gaan wij op zoek naar het gezicht van al die verscheiden neerlandici, want niet alleen hun werk, maar ook hun voorkomen mag niet vergeten worden!

Deze week is de opgave een neerlandicus van wie bijna elke Nederlander met een beetje belangstelling in de taal wel eens iets gelezen zal hebben, hoewel weinigen zich een gezicht bij hem voor de geest zullen kunnen halen.  Wie is hij?

Voeg uw antwoord in de reacties toe. De eerste reactie wint. Wees er dus snel bij!

 

 

Daarnaast gedenken wij de komende week de neerlandici Geerte de Vries en Wim Buitendijk. Maar hoe zagen zij er ook al weer uit? Stuurt u mij linkjes of bestandjes met foto’s van deze twee neerlandici, en ik publiceer ze volgende week in de Showquiz!