De klucht van de blotevoetenbroeders

Door Marc van Oostendorp

Op 4 maart 2018 gaat de middeleeuwse klucht De Blotevoetenbroeders opnieuw in première. Tegelijkertijd verschijnt een vertaling van het stuk in modern Nederlands, waarin Nijmeegse studenten Nederlands hebben meegewerkt. Wat is dat voor stuk? En hoe was het om dat te vertalen?

(Bekijk deze video op YouTube.)

De Blotevoetenbroeders (Oorspronkelijke titel De Bervoete Bruers uit 1559) is de nieuwste en zesde productie van de Stichting KunstKeetFestival. De première vindt plaats op zondag 4 maart 2018 om 15.00 uur in de Ridderzaal van Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, 6616 AH Hernen. Toegang: € 10.

Die middag zal ook de boekpresentatie plaatsvinden van de publicatie van De Blotevoetenbroeders. Een samenwerkingsproject tussen de St KKF en de afdeling Nederlandse Taal en Letterkunde van de Radboud Universiteit.

Wil je graag komen kijken?
Laat het ons dan s.v.p. per ommegaande weten.
Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
We kijken uit naar je reactie via de mail: info@kunstkeetfestival.nl

Meer informatie: