2000 keer Taalpost

 Door Marc van Oostendorp

Afgelopen vrijdag verscheen de tweeduizendste aflevering van Taalpost, de gratis nieuwsbrief die ik al maak sinds 2002 voor het Genootschap Onze Taal – de eerste paar jaar (toen was het nog een uitgave samen met Van Dale) met Ludo Permentier, en inmiddels al heel lang samen met Erik Dams.

Het is de best gelezen uitgave waar ik aan meewerk en waarschijnlijk inmiddels de grootste taaluitgave van het taalgebied en vast ook een van de grootste ter wereld – we hebben 44.000 abonnees. Die mensen zijn bovendien altijd geneigd om mee te doen aan prijsvraagjes, online-onderzoekjes, om boeken te kopen en tentoon- en voorstellingen te bezoeken. Ik heb dat altijd het leukste gevonden van Taalpost: het clubgevoel dat er bestaat met al die mensen in Nederland en Vlaanderen (en daarbuiten) die om wat voor reden dan ook geïnteresseerd zijn in taal.

(Bekijk deze video op YouTube.)