Gerrit Komrij-prijs 2017

Door Bas Jongenelen

De Gerrit Komrij-prijs bestaat sinds 2012 en wordt ieder jaar in december door neerlandistiek.nl uitgereikt aan de beste / leukste / weet-ik-veel-watste popularisering van de oudere letterkunde.

Het is nog geen december, er is dus nog tijd genoeg om uw nominatie hieronder in het commentaardeel bekend te maken. Wie mag dit jaar volgens u de enige echte Gerrit Komrij-prijs winnen?

Dit bericht is geplaatst in geen categorie. Bookmark de permalink.

4 reacties op Gerrit Komrij-prijs 2017

  1. Herman Rohaert mag de prijs winnen. Hij is een bijzonder origineel en vitaal dichter.

  2. Timothy De Paepe schreef:

    http://www.schrijverskabinet.nl, een website over een (grotendeels maar onterecht vergeten) achttiende-eeuwse literaire portrettencollectie (het Panpoëticon Batavûm). Op de site staan bijdragen van taalkundigen, letterkundigen, historici en kunsthistorici, van Els Stronks tot Karel Porteman, van René van Stipriaan tot Geert Mak. Komrij was zelf fan van het Panpoëticon en noemde het ‘een pronkkabinet met geheugenschijven’, dus verdient het beslist alle aandacht…

  3. Nelleke Moser schreef:

    Ik ben het helemaal eens met Timothy’s nominatie (www.schrijverskabinet.nl), maar voeg er ook graag deze aan toe: https://litlab.nl/, een website met negen invalshoeken voor literatuuronderzoek voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, waaronder vijf historische onderwerpen (dubbelzinnigheden bij Bredero, Beatrijs als voordrachtskunst, de eerste gedrukte boeken, populaire woorden, volksliederen en de Nederlandse identiteit) én tips voor de aanpak van een profielwerkstuk.

  4. Jan Uyttendaele schreef:

Reacties zijn gesloten.