Dialecten meten

Door Marc van Oostendorp

Martijn Wieling (Rijksuniversiteit Groningen) doet onderzoek naar dialectvariatie met behulp van statistiek. Hoe is hij daartoe gekomen? En wat is er de lol van? “Heel veel gegevens liggen gratis voor het opscheppen, waar we nog niet het begin van een patroon in hebben ontdekt.”

Over Marc van Oostendorp

Marc van Oostendorp is onderzoeker aan het Meertens Instituut (KNAW). hoogleraar aan de Radboud Universiteit en hoofdredacteur van Neerlandistiek. Hij heeft een website, een YouTube-kanaal en een Twitter-account.
Dit bericht is geplaatst in taalkunde, video, vlog met de tags , , , . Bookmark de permalink.

1 Response to Dialecten meten

  1. Anton schreef:

    Mooi.
    Bij elke zin zie je hem denken grep /interessant/ grep /niet te uitgebreid/ grep /o wat uitgebreid/ < bigdata

Reacties zijn gesloten.