De Gids 180 jaar

(Bericht redactie De Gids)

Het literaire tijdschrift De Gids viert zijn 180e verjaardag. We vieren dit met een speciaal jubileumnummer waarin verschillende schrijvers én kunstenaars zich buigen over de vraag hoe onze omgeving onze identiteit beïnvloedt. Weinig is immers zo bepalend voor de Nederlandse identiteit als het Nederlandse landschap. Schrijvers en dichters hebben zich door de jaren heen dan ook vol overgave door dat landschap laten inspireren. Tegelijkertijd is het Nederlandse landschap geheel door mensen bepaald. Elke vierkante meter is al dan niet opzettelijk door mensen gevormd en onderwerp van plannen voor de toekomst. In die zin is het op te vatten als een tijdmachine waarin verleden, heden en toekomst tegelijk aanwezig zijn.

Op 11 oktober verschijnt het jubileumnummer met bijdragen van onder meer Tommy Wieringa, Niña Weijers, Joost de Vries, Maria Barnas en Maarten van der Graaff. Omdat dit nummer uitnodigt tot kijken over de grenzen van de literatuur, zal ook Rem Koolhaas een bijdrage leveren in beeld en taal.

Ter gelegenheid van het jubileum geldt ook een speciaal aanbod: drie nummers (waaronder het jubileumnummer) voor 7,50. Op deze manier kunt u vrijblijvend kennismaken met ons blad.