Slowquiz: Wat weten we nog van die neerlandici?

Gegroet, vrienden van de verscheiden neerlandici! De slowquiz verschijnt vandaag iets later dan u van ons gewend bent, maar wat zijn een paar uurtjes in het licht der eeuwigheid? Daarbij komt, dat de urgentie vandaag wat minder is omdat er tot en met dinsdag geen geboorte- of sterfdagen van neerlandici te gedenken zijn. U kunt trouwens een groot gedeelte van de week iets voor uzelf gaan doen, want ook op donderdag en vrijdag is het stil.

Het is misschien een goede gelegenheid om nog eens terug te bladeren in de oudere slowquizzen, om de vele anekdotes te zien die lezers in de loop van de weken hebben toegevoegd, of om eindelijk eens dat ene verhaal over die ene neerlandicus op te schrijven dat met uw eigen verscheiden niet voor de gemeenschap van neerlandici verloren mag gaan!

zondag 20-08 Geen neerlandici geboren of gestorven
maandag 21-08 Geen neerlandici geboren of gestorven
dinsdag 22-08 Geen neerlandici geboren of gestorven
woensdag 23-08-1900 geboortedag Jelle Brouwer
23-08-1903 geboortedag Catrien Ypes
23-08-1983 sterfdag Lieven Rens
donderdag 24-08 Geen neerlandici geboren of gestorven
vrijdag 25-08 Geen neerlandici geboren of gestorven
zaterdag 26-08-1899 sterfdag Pieter Cosijn
26-08-1930 sterfdag Gerrit Boekenoogen