Openingslezing Master Letterkunde Nijmegen door Nina Polak

Vanaf september wordt schrijfster en journalist Nina Polak de nieuwe writer-in-residence aan de Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit. Zij zal er doceren in de Master Letterkunde en geregeld in de stad en op de campus te zien zijn.

Met haar debuutroman We zullen niet te pletter slaan (2014) gooide Polak hoge ogen: ze zet in een prachtig strakke taal een eigentijdse familie op papier, met aandacht voor persoonlijke én maatschappelijke vragen. Die aandacht vind je ook terug in haar journalistieke werk voor De Correspondent. Daar analyseert ze cultuur in al haar verscheidenheid: van toerisme en sociale media tot jeugdliteratuur en televisie.

Op donderdag 31 augustus om 16:15 uur verzorgt Nina Polak de jaarlijkse openingslezing van de Master Letterkunde. Daarin laat ze haar licht schijnen op haar visie op de rol van literatuur en schrijven vandaag. De lezing is getiteld “Wat is wijsheid, of: wat we zoeken als we fictie schrijven”. Alle belangstellenden zijn welkom.

Meer informatie op de Facebookpagina van de Master Letterkunde in Nijmegen.