Slowquiz: Wat weten we nog van die neerlandici?

Gegroet, beste vrienden van de verscheiden neerlandici! Na een zware week waarin weer menig roltongtoeter gesneuveld is en wij samen een heel speciale doordeweekse aflevering van de slowquiz hebben meebeleefd, keren wij terug naar de serene zondagse werkelijkheid van ons in aanbouw zijnde monument voor de ons ontvallen neerlandici.

Juni is geen maand waarin bij bosjes neerlandici sterven of geboren worden, maar degenen die wij in juni gedenken zijn zeker niet de minsten. Daar komt bij dat er deze week wel een bijzonder rijke oogst aan herinneringen en anekdotes verwacht mag worden, want wij zien in het lijstje waarlijk topneerlandici.  Het is waar dat sommigen het bestaan van deze categorie wetenschappers betwijfelen, maar ik denk dat niemand iemand als Jo Daan of Kees Fens die status zal betwisten.

Daar komt nog eens bij dat een aantal van de neerlandici van deze week zeker binnen de herinneringshorizon uit de eerste hand moeten liggen. Dus komt u maar op met de mooie verhalen!

zondag 11-06-2006 sterfdag Jo Daan
maandag 12-06 Geen neerlandici geboren of gestorven
dinsdag 13-06-1973 sterfdag Leendert van Dis
woensdag 14-06-1858 geboortedag Jacob Muller
14-06-2008 sterfdag Kees Fens
donderdag 15-06-1834 geboortedag Jan ten Brink
vrijdag 15-06 Geen neerlandici geboren of gestorven
zaterdag 17-06-1988 sterfdag Cornelia Brinkman
17-06-1999 sterfdag Antonin van Elslander