Slowquiz: Wat weten we nog van die neerlandici?

Gegroet, vrienden van de verscheiden neerlandici! Welkom bij weer een nieuwe aflevering van onze nieuwe slowquiz, waarin het niet gaat om het snelste of het beste antwoord, maar om de bevrediging die een weldoordacht of snedig verhaal ons allen oplevert. U krijgt het hele lijstje van neerlandici die we de komende week gedenken. Als u een verhaal hebt over een van hen, voegt u het bij de reacties toe. Het mag ook een persoonlijke herinnering zijn aan de confrontatie met zijn of haar werk, als het maar aardig is om te lezen.

Er zijn waarschijnlijk deze week niet veel neerlandici die u nog persoonlijk gekend hebt, maar dat hoeft ook niet. Ook als u een anekdote kent over een van de deze week herdachten, dan is dat waardevol. En het kan natuurlijk ook zijn dat een van hun publicaties uw leven heeft veranderd. Ook dan horen wij het graag!

U kunt uw herinneringen nog steeds kwijt bij  de vorige afleveringen, want zoals het bij een slowquiz past bent u nooit te laat met het geven van een antwoord, waar u ook best even voor mag gaan zitten.

En u kunt natuurlijk ook nog altijd omissies in onze lijst signaleren!

Dit zijn de neerlandici die wij de komende week gedenken:

zondag 28-05 Geen neerlandici geboren of gestorven
maandag 29-05 Geen neerlandici geboren of gestorven
dinsdag 30-05-1927 geboortedag Jan Steenbeek
dinsdag 30-05-1958 sterfdag Jozef van Mierlo
woensdag 31-05-1911 geboortedag Cor Kruyskamp
woensdag 31-05-1927 sterfdag Jan te Winkel
donderdag 01-06-1853 sterfdag Jeronimo de Vries
vrijdag 02-06-1631 geboortedag Joannes Vollenhove
vrijdag 02-06-1997 sterfdag Wim Hendriks
zaterdag 03-06-1904 geboortedag Theo Weevers
zaterdag 03-06-1973 sterfdag Catrien Ypes

Wat weet u nog van hen?