“Neem en lees, want dit is ons lichaam.” Vooys 35.1/2

Vooys 35.1/2 is een dubbelnummer met als thema ‘het lichaam’. Vanuit verschillende disciplines schrijven wetenschappers, van studenten tot gevestigde namen, over literatuur en het lichaam. Zo schrijft Frank Brandsma in deze editie over Merlijns bijzondere geestelijke en lichamelijke voorkomen in Middelnederlandse Arthurverhalen, Moniek Kuijpers over het lezende lichaam in de empirische literatuurwetenschap en Annelot Prins over masturberende vrouwen in contemporaine popmuziek. Verder bevat dit nummer onder meer een introductie in literary disability studies, een interview met Mounir Samuel en een verslag van het Rotterdamse evenement Boek & Meester met Dyab Abou Jahjah. Een selectie van deze artikelen kunt u binnenkort online lezen op onze website.