Herinnering: Publieksdag ‘Humor als tegengif in de vroegmoderne tijd’

Aanstaande zaterdag 20 mei vindt de jaarlijkse publieksdag van het UCEMS (Utrecht Centre for Early Modern Studies) plaats. Aanmelden voor de publieksdag kan nog via: uu.ucems@gmail.com

Dit jaar staat tijdens de publieksdag het thema humor centraal: Lof der zotheid: humor als tegengif in de vroegmoderne tijd. Humor is lang bestudeerd als wapen, bijvoorbeeld in de vorm van satire. Een heel ander effect van humor is dat het ook spanningsverlichtend kan werken. De publieksmiddag richt zich op deze onderbelichte kant van het lachen in de zestiende en zeventiende eeuw. Men kan denken aan de volgende vragen:  Hoe werd humor ingezet om mensen te verbinden en ze een gevoel van gemeenschappelijke identiteit te geven? Hoe gebruikte men humor in het omgaan met religieuze angst en onzekerheid? Hoe werd de vredelievende functie ervan omschreven door de vroegmodernen zelf? De middag wordt opgeluisterd met opvoeringen van scenes uit vroegmodern toneel door de Students of Utrecht Drama Society.

Kijk voor meer informatie over het UCEMS en het complete programma van de publieksdag op de website van de Universiteit Utrecht of op Facebook. We zien u graag op 20 mei!

Aanmelden: uu.ucems@gmail.com
Datum en tijd: zaterdag 20 mei 2017, 12:45 – 16:30 uur (+ borrel)
Locatie: Drift 21, zaal 0.32 (Universiteit Utrecht)
Toegang is gratis