Wie is het? Een naamspelletje

 Door Bas Jongenelen

Onderzoek toont aan dat ons gezicht erg lijkt op onze naam. Of dat onze naam lijkt op ons gezicht. Zo iets dus. Het woord ‘flutonderzoek’ ligt op mijn tong, maar zal ik hier niet gebruiken. Sterker nog: ik vind het zeer interessant allemaal. We hebben hier een mooie variant op het spelletje Wie is het? Er is alleen geen mogelijkheid om ja/nee-vragen te stellen, er is slechts de vraag ‘wie is het?’

Ik geef u hier vijf foto’s van Nederlandstalige mannen. Om het iets makkelijker te maken zijn dit de namen: Tommy, Thijs, Bart, Ferry en Ed. Wie is het?

Meneer 1
Meneer 2
Meneer 3
Meneer 4
Meneer 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iedereen mag meedoen en de winnaar krijgt een mooie virtuele prijs. Er zijn twee restricties: als je een van de mannen kent dan ben je af, en ga ook niet googelen. Kijk de mannen aan en vertel hoe ze heten. Zet de namen in een commentaar hieronder of mail naar b.jongenelen @ fontys.nl – zet dan namen in de onderwerpsbalk / subject line (dan komt de mail automatisch in het juiste mapje).