Wie is het? De oplossing

Door Bas Jongenelen

Ja, wie was het? Vandaag dus de oplossing. Dit zijn de namen:

Meneer 1: Ferry
Meneer 2: Tommy
Meneer 3: Ed
Meneer 4: Thijs
Meneer 5: Bart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er waren 35 respondenten, niemand van hen had alle namen correct geraden. De hoogste score was drie goede namen, vier respondenten wisten dat te behalen. Een tegenvaller. Applaus voor jezelf.

Meneer 1: Ferry
Ferry is een echte Ferry. 16 mensen vonden Ferry Ferry. Dat is de hoogste correcte score. 5 mensen vonden hem een Tommy, 9 een Ed, 2 een Thijs en 3 een Bart. Ferry is daarmee zeker geen Thijs. Ferry heeft als enige een bril, zou dat hem tot een Ferry maken?

Meneer 2: Tommy
Tommy is wel een Tommy, maar niet van harte. De meeste respondenten vonden hem wel een Tommy: 10 stuks. Maar 8 mensen vonden dat hij ook wel Ferry had kunnen heten. Ed, Thijs en Bart heet hij zeker niet, met respectievelijk 4, 6 en 7 stemmen. Het ligt allemaal erg dicht bij elkaar. Misschien is Tommy meer een naam voor een drummer dan voor een bassist.

Meneer 3: Ed
Ed is helemaal geen Ed. Slechts 2 respondenten vonden dat meneer 2 Ed moest heten. Thijs! In totaal vonden 14 mensen dat hij Thijs-gezicht heeft. Ed werd 9 keer Tommy en 9 keer Bart genoemd, 1 persoon noemde hem Ferry. Ed heeft een glas rode wijn vast, blijkbaar is dat attribuut niet Eddig.

Meneer 4: Thijs
Bij Thijs lagen de antwoorden dicht bij elkaar. Een kleine uitzondering: Ed, 3 mensen noemden hem Ed. Ferry werd 10 keer gezegd, Tommy 8, Thijs 7 en Bart 7. Meneer 4 is dus een klein beetje Ferry. Een man met een baardje kan iedere naam aan.

Meneer 5: Bart
Deze meneer had eigenlijk Ed moeten heten, althans volgens 17 respondenten. Dat is de hoogste score (helaas is het geen correcte score). Bart heeft dus een Ed-hoofd. Hij heeft zeker geen Ferry-hoofd, want de naam Ferry werd 0 keer geopperd. Tommy 3 keer, Thijs 6 en Bart 9 keer.

Conclusie
O ja, dan moet er ook nog een conclusie komen. Geen enkel hoofd werd door een meerderheid goed geraden. Ferry kwam in de buurt met 16 correcte antwoorden, maar Bart werd 17 keer Ed genoemd. En verder rommelde iedereen maar wat aan, en dat is maar goed ook.