Boekpresentatie Idolizing Authorship & interview Christiaan Weijts

Of we het leuk vinden of niet, dat we in een Celebrity Society leven zal niemand ontkennen. Celebrity mag dan vooal betrekking hebben op filmsterren, popidolen en sporthelden, het fenomeen is allerminst voorbehouden aan de wereld van entertainment en populaire cultuur. Ook in de literatuurgeschiedenis kunnen tal van celebrities worden gevonden

Op donderdag 9 maart 2017 zullen Gaston Franssen (UvA) en Rick Honings (UL) de door hen samengestelde bundel Idolizing Authorship. Literary Celebrity and de Construction of Identity, 1800 to the Present ten doop houden. Tijdens een klein symposium komen beroemdheden als Henrik Ibsen, Harry Mulisch en Haruki Murakami aan de orde. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan Christiaan Weijts. Hij werd door de publicatie van zijn roman Art. 285b (2006) in een keer een literaire ster. Hij zal door Franssen en Honings worden geïnterviewd. 

Informatie 

Datum:            Donderdag 9 maart 2017
Tijd:                 19.00-21.00 uur
Locatie:           Universiteit van Amsterdam, Universiteitsbibliotheek, Doelenzaal
Adres:              Singel 425
Aanmelden:    r.a.m.honings@hum.leidenuniv.nl

Programma

19.00            Opening en introductie door Rick Honings
19.15            Spreker 1: Suze van der Poll over Henrik Ibsen
19.35            Spreker 2: Sander Bax over Harry Mulisch
19.55            Spreker 3: Gaston Franssen over Haruki Murakami
20.15            Overhandiging eerste exemplaar aan Christiaan Weijts
20.20            Gesprek met Christiaan Weijts over literaire roem
20.50            Borrel