19 oktober: openbare vergadering KANTL

Tijdens deze vergadering wordt de Prof. dr. Leon Elautprijs 2016 uitgereikt aan Janneke Weijermars. Met deze prijs bekroont de KANTL een wetenschappelijke studie over de geschiedenis van de culturele Vlaamse Beweging.

Ook wordt de nieuwste aflevering van Verkenningen voorgesteld. Leen Huet schreef hiervoor een essay over het academiegebouw en de kunstcollectie van de KANTL, met als titel: Een schone gevel met zijn sieraden en wat zich daarachter bevindt’. Op de vergadering geeft zij een lezing over dit thema.

De academische zitting vindt plaats om 15 uur in de vergaderzaal van het Academiegebouw, Koningstraat 18, 9000 Gent. Na afloop wordt een receptie aangeboden in de salons van de Academie.

Het volledige programma vindt u in bijlage, en ook op de KANTL-website.

Indien u op deze uitnodiging wenst in te gaan, verzoekt het Bestuur u om u uiterlijk op maandag 17 oktober e.k. aan te melden bij het secretariaat van de KANTL, Koningstraat 18, B-9000 Gent (+32 (0)9/265.93.40 of secretariaat@kantl.be)