22 november 2016: Dag van het Literatuuronderwijs

De Dag van het Literatuuronderwijs vindt plaats op 22 november 2016 in de Doelen te Rotterdam. Sprekers zijn onder andere Anne Vegter, Herman Koch, Theo Witte, Frank Westerman, Martijn Koek en Alex Boogers. Het complete programma is in september bekend.

Onder het thema ‘Nieuw Elan in Literatuuronderwijs’ kunnen deelnemers hun eigen kennis verdiepen en ervaringen delen met collega’s en vakgenoten. Meteen toepasbare lesideeën en doorlopende verdieping zijn vanaf november online te vinden in het Handboek Literatuuronderwijs 2017-2018.

Nieuw Elan in Literatuuronderwijs

Ook tijdens deze editie haakt het thema aan bij de actuele discussie over de toekomst van het literatuuronderwijs, die zowel binnen het educatieve gremium als in de media wordt gevoerd, maar neemt daarbij wel het positieve als uitgangspunt. We schaffen niets af, we dragen aan. Er wordt veel aandacht gegeven aan wat wél tot meer lezers, leesplezier en een goede kennis van literatuur(geschiedenis) bijdraagt. Auteurs, professionals uit het literatuuronderwijs en wetenschappers bieden deelnemers informatie en inspiratie rondom het thema.

Programma

De sessies zijn ingericht op onderwijsniveau zodat deelnemers makkelijk hun weg kunnen vinden. Zij kunnen kiezen uit onderwerpen als poëzie, non-fictie, literatuurgeschiedenis, graphic novel en schrijfonderwijs.
De opening en afsluiting van de Dag van het Literatuuronderwijs zijn plenair. Daarnaast kunnen deelnemers zich inschrijven op drie deelsessies.

Om zich alvast voor te kunnen bereiden op het programma kunnen deelnemers lid worden van de Dag van het Literatuuronderwijsgroep op LinkedIn. Wilt u meediscussiëren over een aantal onderwerpen? Lid worden kan nu al!