Lezers van Neerlandistiek, abonneer u op De Gids!

logo-de-gids-website-5d0a8f148a6e95d09a874aa0453790c2Geachte abonnee van Neerlandistiek,

Literair tijdschrift De Gids bestaat 179 jaar. In die vele jaren heeft De Gids een cruciale bijdrage geleverd aan de Nederlandse letteren. Dat heeft De Gids alleen maar kunnen realiseren door met de tijd mee te bewegen. Elke tijd vraagt immers om een andere aanpak, een andere vorm.

Enkele jaren geleden is de subsidie aan literaire tijdschriften stopgezet. Om die reden is De Gids een alliantie aangegaan met De Groene Amsterdammer. Behalve aan de eigen abonnees wordt De Gids toegestuurd aan abonnees van De Groene. Daardoor is de oplage van De Gids tot boven de 20.000 gestegen, voor een literair tijdschrift ongekend. Zo weet De Gids een hoge kwaliteit te combineren met een groot publieksbereik. Dat is het antwoord van De Gids op wat deze tijd vraagt.

De Gids geniet ruimhartige ondersteuning van De Groene Amsterdammer. Maar ook de middelen van De Groene Amsterdammer zijn niet onbeperkt. Het is daarom zaak dat De Gids zijn positie verstevigt. Verhoging van het aantal eigen abonnees is cruciaal. Alleen met voldoende Gids-abonnees is zijn toekomst gegarandeerd.

Misschien heeft u nog geen abonnement op De Gids. In dat geval zijn er goede redenen er wel een te nemen. Dan krijgt u zes keer per jaar de beste verhalen, gedichten en literaire essays van de Lage Landen toegestuurd en draagt u tegelijk bij aan de vitaliteit van het oudste, spannendste en meest gezaghebbende literaire tijdschrift van Nederland. Dit is geen grootspraak. Zoals in de voorafgaande 179 jaar publiceren de beste Nederlandstalige schrijvers en dichters in De Gids. In de afgelopen paar nummers waren dat onder andere Maarten Asscher, Maria Barnas, Hans Maarten van den Brink, Adriaan van Dis, Rob van Essen, Piet Gerbrandy, Micha Hamel, Kees ’t Hart, Mensje van Keulen, Yves Petry, Nina Polak, Annelies Verbeke, Dirk van Weelden en Niña Weijers.

Hier vindt u een pdf met het juninummer van De Gids. U kunt ook een gratis proefnummer aanvragen via https://www.groene.nl/campagnes/neerlandistiek of meteen een abonnement nemen. Een jaarabonnement kost slechts 40 euro, een proefabonnement (drie nummers) 18,50 euro. Zie www.de-gids.nl/abonneren/

Ik hoop van harte dat u zich zult abonneren op literair tijdschrift De Gids!

Met vriendelijke groet,

Edzard Mik,
hoofdredacteur van De Gids