Flitsquiz: welke neerlandici gedenken we de komende week?

Goedemorgen beste Koen Rymenants, Cefas van Rossem en andere vrienden van de verscheiden neerlandici! De lijst met geboorte- en sterfdagen heeft een nieuwe impuls gekregen door een geheimzinnige e-mailcorrespondentie met Jan Noordegraaf en Joop van der Horst in de afgelopen week. Wat voor project werd er eind jaren tachtig van de vorige eeuw uitgevoerd op de UvA en waarom liep het dood? Wat ligt er allemaal verborgen op de zolder van Jan Noordegraaf? Wat hebben René Appel en Dik Zweekhorst met elkaar te maken? Het onderzoeksteam van Neerlandistiek werkt koortsachtig om de onderste steen boven te krijgen.

In de tussentijd weer een spannende aflevering van onze flitsquiz. Verderop in de week gedenken wij de geboortedag van een neerlandicus wiens naam lange tijd een begrip is geweest in brede kring. Misschien omdat zijn zoon, eveneens een bekend neerlandicus, een biografie over hem schreef, maar toch vooral om het monumentale werk, dat zich als een Chinese muur over de decennia uitstrekte.

De vraag van deze week is: wie was deze neerlandicus en over welk werk gaat het?