P.C. Hoofts ‘Theseus en Ariadne’ eenmalig in de ridderzaal van het Muiderslot

Op vrijdag 20 november speelt Theater Kwast eenmalig een bruisende versie van P.C. Hoofts theaterstuk “Theseus en Ariadne” in de ridderzaal van het Muiderslot.

De Griekse held Theseus komt terecht op het eiland Kreta, waar hij om de vrede te bewaren samen met 13 Atheense burgers geofferd dient te worden aan de Minotaurus. Theseus besluit echter de strijd aan te gaan met dit mythische beest en wordt en passant verliefd op de dochter van de koning van Kreta; Ariadne.

Hooft maakte een barokke  bewerking van deze klassieke mythe en gaf er zijn geheel eigen uitbundige draai aan, met onmogelijke liefdes, onverwachte plotwendingen, bizarre spookscènes en een amoureuze Bacchus als uitsmijter. En dat alles speelt Kwast op deze novemberavond in het huis van de schrijver zelf, op heilige grond bij het flakkerende schijnsel van brandende kaarsen in de eeuwenoude kroonluchters.

MOND OP MOND
In de serie Mond op Mond blaast Theater Kwast 17e-eeuwse theaterteksten eenmalig nieuw leven in. In één dag repeteren acteurs en musici een stuk en spelen het vervolgens dezelfde avond met tekst in de hand voor publiek. Alle groten en mindere goden uit de Gouden eeuw komen aan bod. Een unieke reeks.
Cast: Bert Apeldoorn, Imre Bésanger, Marius Bruijn, Merel Hutten, Jorick Jochims & Sander Mekkelholt
Piano & trompet: Allerd van den Bremen
MoM: Theseus en Ariadne
Wanneer: Vrijdag 20 november 2015, 20.15 uur
Waar: Muiderslot, Herengracht 1, Muiden
Entree: €12,50-

Reserveren viawww.theaterkwast.nl

Complete speellijst en meer informatie: www.theaterkwast.nl