Menno Hertzberger Prijs voor Ina Kok

Dr. C.H.C.M. (Ina) Kok, conservator van de Athenaeumbibliotheek in Deventer, heeft de Menno Hertzberger Prijs gewonnen.

Dit maakt het bestuur van de Stichting Menno Hertzberger Prijs bekend. Ina Kok ontvangt de prijs voor haar boek Woodcuts in Incunabula Printed in the Low Countries, een vierdelig standaardwerk op het gebied van houtsneden in incunabelen, gedrukt in de Nederlanden.

De Menno Hertzbergerprijs wordt éénmaal in de drie tot vier jaar toegekend aan auteurs die zich onderscheiden met hun studie op het gebied van de bibliografie of de boekgeschiedenis. Ina Kok ontvangt de Menno Hertzbergerprijs op donderdag 12 november 2015 in de Aula van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

Tevens zal aan Stijn van Rossem de vijfde Menno Hertzberger Aanmoedigingsprijs worden uitgereikt voor zijn proefschrift Het gebecht met de boeken. De uitgeversstrategieën van de familie Verdussen (Antwerpen, 1589-1689) (Universiteit Antwerpen, 2014). De bijeenkomst zal plaatsvinden op donderdag 12 november 2015 in de Aula van de Koninklijke Bibliotheek, Prins Willem Alexanderhof 5, ‘s-Gravenhage.

Zie voor meer informatie de website van de KB.