Lezing Hendrik Conscience (08/10)

Hendrik Conscience schreef De leeuw van Vlaanderen op een kamertje in Antwerpen-Noord. Dat geografisch feit is op zich al voldoende reden om een programma rond de schrijver te organiseren in Permeke. Zeker gezien de bibliotheek zich aan het Herman … euh… Pieter de Coninckplein bevindt, genoemd naar een van de iconische hoofdpersonages uit die bewuste De leeuw van Vlaanderen. 


Kevin Absillis, verbonden aan de Universiteit Antwerpen, heeft een publicatie over Conscience klaar waarin hij een andere kijk geeft op het oeuvre waarmee de schrijver een volk leerde lezen. Hij wakkert samen met Chokri Ben Chikha en Rachida Lamrabet het enthousiasme voor Conscience aan en gaat nadien in gesprek met Piet Piryns. Ben Chikha en Lamrabet lezen – geleerd dus van Conscience – tussendoor uit het oeuvre van de nog steeds belangwekkende schrijver.

Praktisch:
Wanneer: 08/10/2015, 20u
Waar: Bibliotheek Permeke, De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen.
Tickets via www.begeerte.be