Gerrit Komrij-prijs 2015

Door Bas Jongenelen

De Gerrit Komrij-prijs is in het leven geroepen om de beste popularisering van de oudere letteren te eren, Komrij zelf hield van oude literatuur – maar voorkeur in een soort modern jasje. Vandaar dat hij vrij veel vertaald heeft uit het Middelnederlands. In 2012 ging de Gerrit Komrij-prijs naar Ingrid Biesheuvel voor haar vertalingen van Arturverhalen uit de Lage Landen, in 2013 waren Rick Honings en Peter van Zonneveld voor hun biografie van Willem Bilderdijk (De gefnuikte arend) de winnaars. Annemieke Houben ging in 2014 met de eer strijken met haar boek Vieze liedjes uit de 17e en 18e eeuw.

De vraag is: wie verdient deze mooie prijs in 2015? Wie heeft de beste / mooiste / gaafste / mieterste / vetste popularisering van de oudere literatuur gemaakt in 2015? Suggesties en nominaties kunt u doen in het commentaarvak. En ja: uitgevers mogen daar hun boeken pluggen.

Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.

3 Responses to Gerrit Komrij-prijs 2015

  1. Judith schreef:

    Nou, vooruit dan maar! 😉 wij stellen De leeslijst van Nina Geerdink, Jos Joosten en Johan Oosterman (red.) voor, dat een podium biedt aan pareltjes uit vervlogen tijden. Zie http://www.vantilt.nl/boeken/de-leeslijst/.

  2. Bas Jongenelen schreef:

    Ik heb een hoofdstukje geschreven in dat prachtboek. Bedankt voor de nominatie, maar de GK-prijs gaat naar een ander boek / project / tv-programma / &c;.

  3. Mijn voordracht: de mooie geïllustreerde hervertelling van Ferguut.

Reacties zijn gesloten.