Parelduiker-nummer over Campert

Op 8 oktober a.s. krijgt Remco Campert de Prijs der Nederlandse Letteren uitgereikt. In dit eerbetoon zag de redactie van De Parelduiker een extra reden om met dit dubbeldikke nummer een strik op het oeuvre en de persoonlijkheid van Nederlands meest geliefde schrijver van dit moment te spelden. Speciaal voor De Parelduiker heeft Campert zijn persoonlijke archief ter beschikking gesteld. De redactie diepte daaruit vele parels uit zijn roemruchte verleden op en vroeg auteurs bijdragen over zijn relatie met film en tv, zijn liefde voor jazz, de Antwerpse jaren (1964-1966), het officieuze debuut in 1950 in Parijs (Ten Lessons with Timothy) en de vriendschap met Lucebert. Een primeur is de briefwisseling tussen Simon Vinkenoog en Campert, een heftig dispuut over poëzie, hier voor het eerst gepubliceerd. Verder zien we Campert in dit rijk geïllustreerde nummer ook nog als poëzieredacteur, hoorspelschrijver, tekenaar en vertaler. Nooit eerder gepubliceerde foto’s en documenten maken het nummer tot een absolute must have voor liefhebbers van het werk van Remco Campert. Dichters van nu ten slotte schreven een ode op de met de staatsprijs gelauwerde auteur.

De avond met Campert waarop het nummer gepresenteerd wordt, op dinsdag 29 september in De Brakke Grond, is al uitverkocht.
M.m.v. Hein Aalders, C.J. Aarts, Mischa Andriessen, Jaap van der Bent, Charlotte Van den Broeck, Martine Cuyt, Marco Entrop, René Franken, Nol Gregoor, Wim Hazeu, Marsha Keja, Hans Keller, K. Michel, Marieke Rijneveld, Tom Rooduijn, Alfred Schaffer, Peter van Straaten en Nick ter Wal.
Omslag: Remco Campert, 1953. Foto Paul Huf (MAI/HH).
De Parelduiker 2015/4 verschijnt 29 september 2015.
isbn 978 90 5937 420 1 (ook via het cb bestelbaar). 
192 blz. € 19,99. Abonnement (5 nummers p.j.) € 49,90. Digitaal abonnement (pdf) € 34,90.
De Parelduiker is een uitgave van de Stichting Het Oog in ’t Zeil i.s.m. Uitgeverij Bas Lubberhuizen en wordt financieel ondersteund door het R.O. van Gennep Fonds en de Stichting Vrienden van De Parelduiker.

Redactie Hein Aalders (eindredactie), Marco Daane, Marco Entrop, Marsha Keja, Menno Voskuil en Thijs Wierema.

Zie ook: www.parelduiker.nl