Breng nu uw stem uit voor de verkiezing van de ‘Beste leraar Nederlands van 2015’!

De afgelopen maanden heeft het KRO-radioprogramma De Taalstaat op NPO Radio 1 twaalf docenten voorgesteld die door hun omgeving kandidaat waren gesteld voor de titel ‘Beste leraar Nederlands van 2015’. Een vakjury, bestaande uit Trudy Coenen, Peter-Arno Coppen en Frans Daems, heeft drie van die docenten genomineerd voor de titel.

Nu is de keus aan het volk! Op de website van Onze Taal kunt u stemmen op de genomineerde die volgens u de titel ‘Beste leraar Nederlands van 2015’ verdient. Dit kan tot vrijdag 15 mei, 18.00 uur. De uitslag wordt op zaterdag 16 mei in een bijzondere uitzending van De Taalstaat bekendgemaakt. De prijs zal worden uitgereikt door de Nederlandse minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Jet Bussemaker.

De genomineerden:

1. Jan de Jong is docent Nederlands op het Mater Salvatoris in Kapellen en dat ligt in de provincie Antwerpen. (Uitzending 7 maart)

2. Arnoud Kuijpers geeft Nederlands aan het Candea College in Duiven. (Uitzending 28 maart)

3. Bert Zurings geeft Nederlands (en Engels) op het Onze-Lieve-Vrouwecollege in Vilvoorde. (Uitzending 11 april)

De zoektocht naar de beste leraar Nederlands van 2015 wordt ondersteund door de Onderwijscoöperatie, de Vereniging Leraren Levende Talen, sectie Nederlands, het Algemeen Nederlands Verbond (ANV), Netwerk Didactiek Nederlands (uit België) en Klasse.be (ook uit België).