21 mei: Literaire avond rond Louis Ferron in het Noord-Hollands Archief

Eindelijk weer een literaire avond rondom de Haarlemse grootheid Louis Ferron (1942-2005)!
Met veel plezier nodigen we u vanuit Stichting Literair Haarlem uit voor een bijzonder interessante avond met gastsprekers Jan Konst, Jeroen Vullings, Joost Mulder en Lilian Blom.
In 2015 is het 10 jaar geleden dat Louis Ferron overleed, een van de grootste schrijvers die Haarlem gekend heeft, en door velen in de laatste decennia van de vorige eeuw beschouwd als de opvolger van ‘de grote drie’ (Reve, Mulisch en Wolkers). Een dominant thema in zijn literair oeuvre vormde de Tweede Wereldoorlog. Als onechtelijke zoon van een Duitse Wehrmachtsoldaat en een Nederlandse moeder was Ferron zijn leven lang op zoek naar Duitsland. Zijn vijf Duitslandromans behoren tot het belangrijkste wat er in de Nederlandse literatuur over de geweldsdictatuur van Hitler geschreven is.

Van Jan Konst, literatuurwetenschapper en hoogleraar Nederlandse literatuur aan de Universiteit van Berlijn, verscheen deze week Alles waan, Louis Ferron en het Derde Rijk. Twaalf jaar lang hield hij zich totaal gefascineerd bezig met Louis Ferron en de historische bronnen van diens Duitslandromans. En het resultaat mag er zijn! Een schitterende studie met onthullingen die een nieuw licht werpen op het dominante thema van de Tweede Wereldoorlog in Ferrons literaire oeuvre. Tevens verscheen bij De Bezige Bij een heruitgave van Ferrons De keisnijder van Fichtenwald.   

Over de andere sprekers:
Jeroen Vullings. Literair recensent van Vrij Nederland. Hij had in 2005 het laatste grote interview met Louis Ferron en vertelt daarover.
Joost Mulder leest enkele fragmenten voor uit De keisnijder van Fichtenwald.
Lilian Blom, echtgenote van Louis Ferron, leest voor uit De tuinkamer, haar boek over zijn laatste levensdagen.
Kortom: een avond die u niet mag missen!
Datum en tijd : donderdag 21 mei, aanvang 20.00 uur
Locatie: Noord-Hollands Archief, Jansstraat 40, Haarlem
Toegang € 7,50, inclusief drankje. Reserveren info@kennemerboekhandel.nl