Uitnodiging Derde Dag van de Medioneerlandistiek (Gent, 22/05/2015)

Aan alle medioneerlandici en andere geïnteresseerden:

 

Enige tijd geleden berichtten wij over de Derde Dag van de Medioneerlandistiek die op vrijdag 22 mei 2015 plaatsvindt. Na de succesvolle edities in Antwerpen (2012) en Utrecht (2013) vormt Gent dit jaar het decor.

Het voormiddagprogramma zal gewijd zijn aan een reflectie over de toekomst van de medioneerlandistiek. Dat gebeurt in de eerste plaats aan de hand van presentaties van nieuwe onderzoeksprojecten, en daarnaast door twee interactieve sessies waarin we samen met Paul Wackers (UU), Frank Willaert (UA), Frits van Oostrom (UU) en Thom Mertens (UA) zullen nadenken over hoe het met het onderzoek en onderwijs in de historische letterkunde verder kan of moet.

In de namiddag kunnen de deelnemers bekende en minder bekende facetten van Gent ontdekken door voor één van de drie gegidste wandelingenCrimineel Wijs, Hartstocht of Middelnederlands – te kiezen.
We besluiten naar aloude gewoonte met een receptie.

Praktisch:

 1)     Deelname is gratis, maar registratie, via deze link, is verplicht. Dit dient vóór 1 mei 2015 te gebeuren.

 2)      Onderzoekers die sinds de vorige Dag van de Medioneerlandistiek (juni 2013) met een nieuw project op het gebied van de medioneerlandistiek zijn gestart en dat in een korte presentatie (ca. 5 min) willen voorstellen, kunnen een mail sturen naar Youri Desplenter of Eva Vandemeulebroucke, met vermelding van hun naam, universiteit en projectgegevens (titel, startdatum, promotor).

 3)      Ter gelegenheid van deze Derde Dag willen we een brochure samenstellen waarin elke deelnemer de mogelijkheid krijgt zijn of haar huidig(e) onderzoeks- of onderwijsproject(en) voor te stellen. Op die manier willen we op de hoogte blijven van elkaars werkzaamheden en een staalkaart bieden van wat tegenwoordig in de medioneerlandistiek leeft.

Geïnteresseerden wordt gevraagd dit formulier in te vullen en vóór 1 mei 2015 naar Ine Kiekens door te sturen. Een voorbeeldbijdrage kan hier worden geraadpleegd.

We kijken er alvast naar uit om jullie talrijk te mogen ontvangen.

Hartelijke groet,

Youri Desplenter, Veerle Uyttersprot, Lisette Blokker, Ine Kiekens en Eva Vandemeulebroucke