Niet alleen schrijven

Door Marc van Oostendorp


Een audiovisueel mini-essay naar aanleiding van het artikel van Frits van Oostrom in NRC Handelsblad van zaterdag 28 maart 2015 (hier als pdf).

Over Marc van Oostendorp

Marc van Oostendorp is onderzoeker aan het Meertens Instituut (KNAW). hoogleraar aan de Radboud Universiteit en hoofdredacteur van Neerlandistiek. Hij heeft een website, een YouTube-kanaal en een Twitter-account.
Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 Responses to Niet alleen schrijven

  1. Lucas Seuren schreef:

    Het is een mooi pleidooi, maar wat je al zegt, het is verschrikkelijk duur en arbeidsintensief. Daarmee zou het op zijn best mogelijk zijn voor colleges waar je hooguit 10 studenten per docent hebt, en die bestaan er amper buiten de echt specialistische studies. Voor massacursussen is er natuurlijk geen beginnen aan.

    Nog belangrijker is denk ik het gebrek aan controle. Waar we er nu juist achter komen dat anoniem tentamineren beter is, is mondeling de andere kant op. Het is geen objectieve meetmethode, en je krijgt geheid een verschil in beoordeling tussen twee gelijkwaardige studenten. Het tentamen zou dus moeten worden afgenomen door een docent die niet met die student bij de cursus heeft gezeten, om dat uit te sluiten.

    De haalbaarheid en validiteit zijn niet bepaald kleine hobbels.

  2. Misschien zijn haalbaarheid en validiteit grote hobbels; maar dat staat niet in de weg dat we af en toe onze idealen moeten formuleren. Dan kunnen we vervolgens zien hoe we daar kunnen komen!

Reacties zijn gesloten.