Web: Dagwoord – een jaar lang aftellen

Het afscheid van Siemon Reker als hoogleraar Groninger taal en cultuur aan de RUG wordt begeleid met een dagelijkse column over taal, meer in het bijzonder telkens over een woord. Half maart volgend jaar vindt dat afscheid plaats en in de aanloop daar naartoe wil Reker op werkdagen betrekkelijk lukraak een Gronings boek uit de kast pakken en op basis hiervan in een korte tekst de vinger leggen bij één woord daaruit. De column wordt op verzoek gratis per mail toegezonden aan wie zich daarop heeft geabonneerd. www.rug.nl/let/bgtc
De rubriek gaat DAGWOORD heten, de eerste aflevering zal op maandag 2 maart aanstaande verschijnen. Met inachtneming van vakanties e.d. zullen er naar verwachting ruim 200 Dagwoorden verstuurd worden en dagelijks op de website geplaatst van het Bureau Groninger Taal en Cultuur.