TiNT 2014


Op 14 november 2014 organiseert de vereniging NL-Term in samenwerking met het Steunpunt Nederlandstalige Terminologie voor de zesde maal de TiNT-dag. TiNT staat voor Terminologie in het Nederlandse Taalgebied. Dit jaarlijks terugkerende evenement is bedoeld om actueel onderzoek en de professionele praktijk op het gebied van Nederlandstalige terminologie voor te stellen aan een breed publiek. Het thema dit jaar is Terminologie in de communicatie tussen overheid en burger.
De TiNT-dagen zijn bedoeld als een ontmoetingsplaats van onderzoek en praktijk: sprekers en publiek bestaan dus niet alleen uit academici, maar ook uit professionals die regelmatig met vaktaal werken (zoals vertalers, documentalisten, kennismanagers en publicisten) en andere geïnteresseerden. Sprekers dit jaar zijn onder meer Alex Brenninkmeijer van de Europese Rekenkamer, tot voor kort Nationale Ombudsman, Geert Joris, Algemeen Secretaris van de Nederlandse Taalunie en Jac Brouwer, Landelijk Huisstijlcoördinator van de Belastingdienst.
Datum: vrijdag 14 november 2014
Tijd: 09.30 – 18.00 uur (aansluitend borrel)
Locatie: Ministerie van Buitenlandse Zaken, Bezuidenhoutseweg 67, Den Haag
Toegang: € 25,- (inclusief lunch en drankjes)
Meer informatie en inschrijven: http://taalunieversum.org/inhoud/tint-2014