Te verschijnen: Ferguut als prentenboek


Op 9 november 2014 verschijnt bij uitgeverij De Vier Windstreken een nieuwe uitgave van de dertiende-eeuwse Arturroman Ferguut, ditmaal (voor het eerst) als prentenboek voor kinderen vanaf 10 jaar. De illustraties zijn van John Rabou (tevens initiator van het project), de Middelnederlandse tekst is bewerkt door Ingrid Biesheuvel. Het voorwoord is geschreven door Frits van Oostrom, universiteitshoogleraar in Utrecht.
Het verhaal van een held
Nadat hij het gevolg van koning Artur voorbij heeft zien komen, wil boerenzoon Ferguut maar één ding: ridder worden. Na een lange reis bereikt hij het koninklijk hof, maar dan moet hij zich nog bewijzen… Ferguut neemt een gevaarlijke opdracht aan en beleeft vele avonturen. Zal hij uiteindelijk de Zwarte Ridder weten te verslaan en met de mooie Galiëne kunnen trouwen?

Over de makers
John Rabou (1955) was zestien jaar lang ‘Opperhoftekenmeester’ van het Land van Ooit. Nu maakt hij vooral geschiedenisillustraties, onder andere voor historische jeugdromans, educatieve uitgeverijen en archeologische diensten en bedrijven. Ingrid Biesheuvel (1951) is werkzaam aan de Universiteit Utrecht als onderzoeksmedewerker van Frits van Oostrom en vertaalde diverse literaire teksten uit het Middelnederlands.
Meer informatie bij de uitgever. Er is ook een ‘boektrailer’ te bekijken: http://youtu.be/2YocVZ3irBA.
John Rabou en Ingrid Biesheuvel: Ferguut. De ridder met het witte schild. Rijswijk: De Vier Windstreken, 2014. 84 pagina’s. ISBN: 978 90 5116 3346. Prijs: t/m 31 januari 2015 € 19,95, daarna € 24,50.