Schwob: ‘literair truffelzoeken’ met Arnon Grunberg, Jens Christian Grøndahl en Christos Chrissopoulos


Schwob, website voor vergeten boeken, en Spui25 organiseren op woensdag 29 oktober een literaire avond in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Arnon Grunberg, Jens Christian Grøndahl en Christos Chrissopoulos gaan in gesprek met Margot Dijkgraaf over hun favoriete vergeten boeken. Er zijn prachtige boeken die we niet kennen, waar we niets over horen of lezen, die soms zelfs niet verkrijgbaar zijn in het Nederlands. Schwob presenteert ze aan uitgevers en aan het publiek.
Arnon Grunbergvertelt over Marek Hlasko, wiens roman Bekeerd in Jaffa een onuitwisbare indruk op hem maakte. ‘Als kwaliteit echt herkend wordt, zouden van dit boek tienduizenden exemplaren verkocht moeten zijn. Maar het waren er 96’, aldus Grunberg. Jens Christian Grøndahl vertelt over de roman Twee mensen ontmoeten elkaar uit 1932 van Knud Sønderby. Deze roman is bepalend geweest voor het schrijverschap van Grøndahl. Christos Chrissopoulos gaat in op de in 1965 verschenen roman Mijn huis van zijn landgenote Melpo Axiote. Chrissopoulos betoogt waarom Melpo Axiote, die een zeer avontuurlijk bestaan leidde, internationale bekendheid verdient.
Datum: woensdag 29 oktober 2014
Tijd: 20.00 uur – 22.00 uur
Locatie: Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), Oosterdokskade 143, Amsterdam
Meer informatie en aanmelden: Spui25. De toegang is gratis.