Te gast in mijn rommelige werkkamer: Jan Stroop

Door Marc van Oostendorp


Welkom in de chaos van mijn werkkamer op het Meertens Instituut. Deze week verscheen Jan Stroops nieuwe boek De taal, die weet wat. In bovenstaande video praat ik met Jan over dat boek.

Deze video is een eerste poging om Neder-L multimedialer te maken. Ik hoop dat het jullie bevalt, al zal ik voorlopig toch wel vooral blijven schrijven.

Hier is het boek waar het over gaat:

Jan Stroop. De taal die weet wat. Over wat kan en niet kan in het Nederlands. Amsterdam: Athenaeum, 2014. Bestellen bij de uitgever.

In het interview verwijst Jan ook naar het boek Language and Space: Dutch, geredigeerd door Frans Hinskens en Johan Taeldeman.

Over Marc van Oostendorp

Marc van Oostendorp is onderzoeker aan het Meertens Instituut (KNAW). hoogleraar aan de Radboud Universiteit en hoofdredacteur van Neerlandistiek. Hij heeft een website, een YouTube-kanaal en een Twitter-account.
Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Te gast in mijn rommelige werkkamer: Jan Stroop

  1. Jan Stroop schreef:

    'Die taal, die weet wat' is ook gewoon in de boekhandel te koop.

  2. Willem Kuiper schreef:

    De webcam toont het omslag van het boek, en dus ook de rest van wat er te zien is, in spiegelbeeld. Kijk even naar de instellingen van de webcam. Verder: leuk initiatief! Mijn favoriete videoblog? Good e-Reader: https://www.youtube.com/user/goodereader

  3. Ewoud Sanders schreef:

    Ja geslaagd experiment! zeker mee doorgaan!

Reacties zijn gesloten.